• Koop nu je eigen

    Barebackpad SN Klassieke Dressuur

    Een eigen ontwerp van Suzanne Nederlof

    Lees meer Contact
  • Wat is

    Klassieke Dressuur?

    Wat houdt het eigenlijk in? Is het iets voor jou misschien?

    Lees meer Contact
  • maak kennis met

    Suzanne Nederlof

    Ze geeft les in rijden, grondwerk, longeren en freestyle.

    lees meer contact
  • Wat is

    Rechtrichten?

    Waarom is rechtrichten zo belangrijk en ontkom je er niet aan?

    Lees meer Contact
  • Ga ook eens

    werken aan de hand

    Grondwerk kan erg van pas komen als je paard bijvoorbeeld aan het revalideren is bent of nog te jong is om op te rijden.

    lees meer video

Welkom bij Klassieke Dressuur!

Wie is Suzanne en wat kan ze voor je betekenen?

Suzanne biedt lessen op het gebied van:

Rijden

Rijden

Kenmerken zijn nageeflijkheid met een open wervelkolom, balans, opbouw van de spieren en werken aan een goede zit. Het is mogelijk dat Suzanne rijdt, om te begrijpen wat de ruiter ervaart en het paard het een en ander aan te leren.

Grondwerk

Grondwerk

Grondwerk is dressuur aan de hand. Er wordt op dezelfde punten gelet als met het rijden. Voordeel is dat het paard nog geen gewicht hoeft te dragen. Grondwerk geeft souplesse en is ideaal om de zijgangen aan te leren.

Freestylen

Freestylen

Door vrij in een paddock of longeerring te werken, leert het paard op de ruiter te letten, het verbetert de verhouding als het gaat om de rangorde en het maakt de ruiter bewust van zijn positie en lichaamstaal.

Longeren

Longeren

Longeren is praktisch wanneer je onbelast wilt bewegen en de draf en galop verder uit wilt bouwen. Het paard kan zijn ei kwijt en leert op afstand bedienbaar te zijn. Super goed te combineren met het grondwerk.

 

Wie is Suzanne Nederlof?

Suzanne is fulltime instructrice en amazone in de klassieke dressuur in de regio Zuid-Holland. Ze heeft meer dan 25 jaar rijervaring en is in het bezit van een 3de graads diploma Rechtrichten bij Marijke de Jong van Paardenbegrijpen, te vergelijken met Z1 niveau.

Door de jaren heen heeft ze zich gespecialiseerd in de dressuur waarbij de gezondheid van een paard voorop staat. Hierbij werkt ze nauw samen met ervaren specialisten op het gebied van de osteopathie, homeopathie, voeding, zadelmakerij en diergeneeskunde, om iedere lesklant en paard zo volledig mogelijk te kunnen helpen.

 

Meer over Suzanne

Waar loop je tegenaan?

  • Moeite met ontspanning
  • Paard valt de wending in
  • Moeite met afwenden
  • Ongelijke aanleuning
  • Schrikkerig
  • Onrustig of juist slecht voorwaarts
  • Galop is gekruist of in de verkeerde galop
  • en nog veel meer…

Komt een of meerdere problemen je bekent voor? Suzanne kan je hierbij helpen!

Of je nu problemen hebt met de ontspanning in stap, de zijgangen in galop of je paard moet revalideren, iedereen is van harte welkom!

Waar wordt tijdens de lessen op gelet?

  • Dat het bewegen van je paard gezond is!
    Het lichaam wordt niet tot oefeningen gepusht en overbelast waardoor er blessures ontstaan.
  • Paardvriendelijk!
    Je leert te werken met de kleinste hulpen en op gevoel te rijden.
  • Brede kennis!
    Hoe meer je begrijpt wat er gebeurd, hoe meer je paard zich begrepen voelt en de training als prettig ervaart.
  • Balans van paard en ruiter!
    Wie niet in balans is kan niet ontspannen!

 

Suzanne Nederlof Rijden

Suzanne Nederlof Grondwerk

Stappenplan

In de volgende menu's kun je verdere uitleg vinden over waar je in de trainingen tegenaan loopt en hoe je dit kan aanpakken.

Paard en Balans

Paard en Balans

Leer meer over de functie van de hals, scheefheden en evenwichten. Welke spieren zijn belangrijk om te kunnen ontspannen en welke juist aanspannen?

Stappenplan Paard

Stappenplan Paard

Welke stappen doorloop je met je paard? Welke oefeningen kun je op welk moment gaan proberen? En waar moet je dan op letten?

Ruiter en Balans

Ruiter en Balans

Welke spieren moet je leren aanspannen en ontspannen? Waar moet je zadel aan voldoen? Lees meer over wat onze reflexen en valkuilen zijn.

Stappenplan Ruiter

Stappenplan Ruiter

Waar te beginnen? Er zijn 1001 oefeningen, maar wat zijn de meest waardevolle oefeningen? Hier een lijst van wat je kunt oefenen.

Dorothea en Varito

Dorothea en Varito

Héél aangenaam is het om les te krijgen van Suzanne, zowel voor mezelf als voor onze Lusitano. Ik heb eindelijk in Suzanne iemand gevonden die de gebruiksaanwijzing van onze e-pony snapt. De succesformule zit hem in de combinatie van haar rustige persoonlijkheid, haar ervaring met veel type paarden, haar zorgvuldigheid en het zelf gevoelsmatig rijden. Ze weet alle ruis in de combinatie ruiter/paard te verhelpen en kan haar bevindingen goed overbrengen. Wij zijn heel blij met de begeleiding van Suzanne. Paardrijden in ontspanning was voor ons het doel en dat hebben we bereikt in een relatief korte periode.

Jiska en Chef

Jiska en Chef

Ik rijd sinds mijn negende jaar paard, met tussenpozen en meestal gewoon als manegeruiter. Sinds ik nu ruim een jaar met mijn eigen paard Chev les krijg van Suzanne heb ik pas het gevoel dat ik écht leer paardrijden. De lessen zijn afwisselend, Suzanne heeft een scherpe blik en is eerlijk naar paard en ruiter. Dankzij de lessen hebben mijn paard en ik veel geleerd met en over elkaar en we zijn gelukkig nog lang niet uitgeleerd. Daarnaast vind ik het als new-be paardeneigenaar heel fijn dat Suzanne ook meedenkt over het management, ik ben heel blij met haar begeleiding.

Iris en Mini

Iris en Mini

Ik les sinds enige tijd bij Suzanne. Suzanne kwam op onze weg, omdat ons paard overbouwd is en totaal niet rechtgericht. Dit resulteerde in moeilijk willen lopen onder het zadel en zelfs staakgedrag met de “reguliere” les methodes. Suzanne kijkt naar het totaalbeeld van paard in combinatie met de ruiter en puzzelt hoe de ruiter het paard kan helpen om beter in balans te komen. Hierdoor krijg je als ruiter zelf ook veel tips en uitleg waardoor je snapt wat je anders moet gaan doen. Door veel te oefenen om onze merrie “rechter” te krijgen, hebben we al vele stappen voorwaarts gemaakt. Van een boos en gestresst knarsend paard hebben we nu een paard dat (meestal) meewerkt en leert om haar eigen lijf te gaan dragen, we zijn er nog lang niet maar met de hulp van Suzanne gaan we er zeker wel komen. Ook heel fijn dat suzanne ons paard regelmatig zelf rijdt of grondwerk met haar doet waardoor ze voelt waar we aan moeten werken. Zo blij dat Suzanne op ons pad is gekomen! Op een eerlijke manier SAMEN met je paard werken, dat is wat ik vooral van haar leer.

Xenia en Sproet

Xenia en Sproet

Suus is naar mijn eigen ervaring: rustig, eerlijk (naar ruiter & paard) en kijkt vaak nét wat verder. Ik kan mij nog herinneren dat ik mijn jonge paard net 3 weken had. Ik kreeg hem maar niet aan de longe een heel rondje om mij heen. Suus heeft in 10 minuten laten zien wat ik ‘fout’ deed. Ik stond op de verkeerde plek. Over het rijden/les: Paard vriendelijk, duidelijk en rustig. Als ik het echt niet meer weet dan: roep ik Suus.🤣 vooral met de puntjes op de i zetten.

Linde en Eternity

Linde en Eternity

Bij Suzanne heb ik in een korte tijd veel geleerd! Ik moest in het beginnen even wennen, want klassieke dressuur was voor mij iets nieuws. Door haar rustige, duidelijke en verdiepende uitleg leer ik niet alleen een ‘kunstje’ maar weet ik ook waarom deze manier van rijden anatomisch goed is voor het paard!

Anne en Huyen

Anne en Huyen

Geduldig, deskundig en zorgvuldig, zo ervaar ik de lessen van Suzanne. Ik heb geleerd hoe ik mijn paard in goede balans rijdt en hoe mijn paard zich kan ontspannen in de oefeningen. Suzanne is enthousiast, besteedt tijd aan zowel ruiter als paard. Ze heeft heel veel voorbeelden om iets uit te leggen. Toen mijn merrie een aangeboren fysiek probleem had, dacht Suzanne mee en deed suggesties hoe er mee om te gaan. Dat heb ik ervaren als een hele prettige steun.

Michelle van der Plas

Michelle van der Plas

Altijd heel fijn les van haar gehad. Echt een aanrader.

Madelief, Roos en Zorah

Madelief, Roos en Zorah

Wij hebben ontzettend veel van Suzanne mogen leren! Zowel dressuur aan de hand als klassieke dressuur. Onze pony Zorah is zowel lichamelijk als geestelijk zo erg vooruit gegaan sinds we bij haar lessen. Alles gaat op het tempo van het paard en op een hele vriendelijke manier. Suzanne is altijd ontzettend positief en vriendelijk wat het heel fijn maakt om bij haar te lessen! Als iets niet lukt proberen we het gewoon nog eens of op een andere manier. Daarnaast leer je ontzettend veel over het lichaam van je paard en jouw zit! We zijn heel blij dat we bij Suzanne zijn gaan lessen en ik weet zeker dat Zorah dat ook is!

Madelief en Ferro

Madelief en Ferro

Suzanne helpt Ferro en mij echt met alles! Dressuurmatig rijden, longeren, grondwerk en ze heeft me zelfs geholpen met het vinden van een goedpassend zadel. Ferro was super stijf en gespannen toen ik hem kocht en met de hulp van Suzanne hebben we hem zowel soepeler als ontspannen gekregen. Suzanne is flexibel en wil altijd met je mee denken. Ze is zeker niet op geld belust. Bij haar staat het welzijn van het paard en het verstrekken van goede en professionele hulp voorop. Kortom, Ferro en ik zijn super blij met Suzanne en raden haar lessen echt aan!